22 Jun 2013

~ Vitamin C Shaklee Terbaik - Pelepasan Jam demi Jam ~

Sumber Vitamin C Semulajadi yang Disalurkan Jam demi Jam

Tubuh kita sering kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian. Vita C dengan pelepasan berperingkat dapat membantu dalam menyalurkan vitamin C berterusan. Vita-C 500mg yang semulajadi ini membantu menyediakan vitamin C yang diperlukan tubuh. Ia juga membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh badan.

"Sains pembebasan berterusan secara semulajadi" vitamin C telah direka oleh Shaklee.  Setiap tablet Vitamin C mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan pembebasan 1.5 vitamin C buah tersebut ke dalam tubuh kita setiap jam.  Ujian klinikal telah membuktikan vitamin C di dalam 2 tablet Vitamin Shaklee (di dalam jurang masa 5 jam) mampu kekal di dalam plasma darah kita selama 24 jam.  Setiap tablet mengandungi 120 mg bioflavonoid (25% dari bioflavonoid, diekstrak dari kulit buah) yang juga dikenali sebagai vitamin C complex.  Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin C di dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.


Manfaat Utama:

 • Membentuk kolagen - merangsang pembentukan kolagen.  Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.  Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.
 • Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam di kulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
 • Peningkatan sistem imun - membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, asma.  Juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom selesema.
 • Memerangi kanser - Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan.  Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.
 • Mencantikkan kulit - Ambil vitamin C setiap hari utnuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen.  Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
 • Memperbaiki insomia - Ia memperbaiki insomnia, stress masalah berkaitan mental seperti keresahan.
 • Mengekalkan kolesterol sihat - Ianya mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalan pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

Amaran!
  • 1 batang rokok mampu melupuskan 50 - 100mg vitamin C
  • Keresahan akan mempercepatkan penyusutan vitamin C
  • Kontraseptif dan pil penahan sakit akan menyusutkan vitamin C yang banyak.
  • Terlebih dos vitamin C (melebihi 12 kapsul) akan menyebabkan sedikit cirit birit.

Adakah Anda Tahu?

Haiwan menghasilkan vitamin C mereka sendiri, seperti arnab mampu menghasilkan 18,000mg (18g) vitamin C sedangkan manusia tidak dapat menghasilkan vitamin C.  Tambahan pula vitamin C larut-air dan akan hilang berterusan dari tubuh kita.  Oleh yang demikian, adalah perlu untuk kita mengambil vitamin C setiap hari.  Vitamin C tidak memberi  kesan toksik.

Kajian dari Dr. James Scala telah menunjukkan adalah selamat untuk mengambil 5,000 mg (10 tablets) hingga 10,000mg (20 tablet) vitamin C sehari.  Dr. Pauling, yang menemui vitamin C mengambil 18g (18,000) sehari dan beliau adalah sihat secara fizikal pada umur 94 tahun.


Vitamin C memadai dari Buah?

Setiap hidangan buah-buahan membekalkan sekitar 45-60mg vitamin C.  Buah-buahan akan menghasilkan vitamin C yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah itu ranum.  Oleh yang demikian, buah yang tidak ranum mengandungi kandungan vitamin C yang sedikit.  Kandungan vitamin C pada buah akan berkurangan kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan.


Cadangan:

Untuk pemeliharaan kesihatan: 2 kali sehari, 2 tablet setiap kali (selepas makan)

Untuk melawan kanser, influenza, penyembuhan penyakit: 3 kali sehari, 2 tablet setiap kali.Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
Kod Produk 10104 (180 pil)
Retail Price: RM94.50

Tiada ulasan: