22 Jun 2013

~ Alfalfa Complex Shaklee ~


Sumber Zat Makanan Semulajadi & Klorofil

Alfalfa juga dikenali sebagai "Raja Segala Tumbuhan".  Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi


Perbezaan Shaklee:

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950an.

Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia.    Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa.  Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi.  Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak.  Daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil.  Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya.  Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan.

Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet.  Keseluruhan proses ini dijalan di bawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti.  Setiap tablet mengandungi 300mg Alfalfa.


Manfaat Utama:

Tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi - Alfalfa telah digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2500 tahun dan telah dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian.  Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakkannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayuran.  Ia kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji Alfafa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.

  • Mencuci hati, darah dan usus - Ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
  • Melawan Alahan - Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan.
  • Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut - Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
  • Menyikirkan lemak dan kolestrol - kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada Alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi.  Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.
  • Melawan tumor - Memakan 30 - 50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
  • Melegakan keletihan - Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.
  • Mencegah / merawat atritis - Melegakan sakit atritis dan kesakitan.
Rekomendasi:

Untuk kesihatan berpanjangan - 2 kali sehari - 10 biji setiap pengambilan.

Boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air sebagai minuman herba semulajadi.
Larutkan 10 biji alfalfa di dalam air, campurkan 3 biji Shaklee Peppermint-Ginger dan jus buahan atau jus pekat untuk rasa yang lebih enak.  Ia baik untuk sistem usus dan perut.  Sesuai untuk diminum pada bila-bila masa.

Untuk pencucian usus dan detoksifikasi, mencuci darah, melawan kanser: 3 - 4 kali sehari, 10 biji setiap pengambilan (diambil dengan air kosong)

Nota:

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.


Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
Kod Produk:
10159 (330 pil) - Retail Price RM53.75
10162 (700 pil) - Retail Price RM97.50


Tiada ulasan: