22 Jun 2013

~ GLA Complex Shaklee - bukan untuk wanita semata ~

Perbezaan Shaklee

Kebanyakkan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia di pasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diestrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO.  Borage juga adalah 3 kali ganda lebih dari segi biovailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO.  Shakle mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan.

Setiap kapsul mengandungi 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.  kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh Shakleeguard, anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan.  Biovalitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap dan menagdun ke dalam sel dan tisu.


Sumber Asli GLA - Minyak Borage, Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E

Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid. *

Maanfaat utama:

 • Herba tradisi yang dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang barat.  ianya merawat Ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan urat saraf dan meningkatkan stamina.
 • Mengawal selia estrogen dan testoren - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.
 • Melambatkan menopaus - memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi.  Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.
 • Memperbaiki rostatomegaly - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
 • Menentang kanser - GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
 • Memperbaiki inflamasi kulit - Ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap.  Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artritis.
 • Menghalang komplikasi diabetis - Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetis semasa usia tua.  Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.
 •  Pelangsingan dan menghalan tambah berat badan - Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone kepada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan.  Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.
 • Menghalang tekanan darah tinggi - Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masah jantung seperti arterisklerosis dan myocardial infarction.
 • Memperbaiki tekstur rambut - memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.
 • Hiperaktif dan Autisma (ADD/ADHD) - Dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan belajar dan hiperaktif.

Cadangan:
  • Untuk pemeliharaan kesihatan: 2 kali sehari, 1 kapsul setiap kali (lepas makan)
  • Untuk menopaus, pelangsingan, hyperaktif: 2 kali sehari, 2 kapsul setiap kali (lepas makan)

GLA Bukan Sahaja Untuk Wanita

Ramai orang bersalahanggapan bahawa GLa hanyalah untuk wanita.  Sebenarnya, supplemen GLA asid linoleik yang sama penting seperti asid amino tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia, ianya hanya diperolehi dari makanan.  Sangat penting untuk kanak-kanak (potong gel lembut dan isinya dengan makanan), remaja, dewasa, dan juga selepas menopaus dan andropause (menopaus lelaki).


Tiada perisa, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

* Tidak digalakkan bagi perempuan mengandung.
Kod Produk 10620 (60 kapsul)
Harga RM91.25

Tiada ulasan: