22 Jun 2013

~ NutriFeron™ Shaklee Mengukuhkan Sistem Imun ~

Penemuan Terhebat dalam bidang Immunologi

Dicipta oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima.


Satu-satunya suplemen yang dicipta oleh pakar imun - Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954.

Lebih daripada 40 Tahun Penyelidikan Dr. Kojima berjaya mencipta satu-satunya interferon semulajadi di dunia, Nutriferon selepas beberapa kali menjalankan ujikaji dan penilaian terhadap beribu-ribu sebatian dan lebih daripada 200 herba lain.

Nutriferon mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi yang berasal daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower. Formulanya yang digunakannya adalah semulajadi, selamat, tulen dan berkesan.  Penermuaan dan rekaannya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologu.

Nutriferon adalah satu Formula Eksklusif dan diPaten oleh Shaklee.  Boleh didapati secara eksklusif melalui Shaklee, tidak dijual di kedai-kedai biasa.

Di dalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hidrophobia (penyakit anjing gila), herpes dan HIV dll.  Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit.


Manfaat Utama:

 • Mengukuhkan Sistem Imun dalam masa 3 hari - Ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia.  Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh: T-celss, B-cells and makrofag.
 • Melawan Kanser & Tumor - Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser.  Selain dari itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kimoterapi.
 • Melindungi dari influenza - Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selesema, alergi, inflamasi dan influenza.
 • Meringankan Stres & Kelesuan - Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.
 • Melambatkan Penuaan - Formula unit Nutriferon merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman.  Justeru itu sel-sel akan menjadi lebih sihat.
 • Mengurangkan infeksi oleh pesakit-pesakit Hepatitis B & C - Keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan, seperti, kembung perut, rasa mual, muntah dll kepada pesakit Hepatitis B.
 • Mempertingkatkan Menopaus - Hypertensi, tahap kolesterol yang tinggi, kitaran darah, dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.
 • Mempertingkatkan PMS - Terbukti secara klinikal mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.

4 ekstrak tumbuhan:
 1. Biji labu - Merangsang pengeluaran interferon semulajadi di dalam tubuh.  Menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser.
 2. Biji Plantago asiatica - Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun.
 3. Honeysuckle Jepun - Menentang pencerobohan virus dan kuman.
 4. Bunga Safflower - Menghasil dan memperkuatkan keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman.

Dari mana datangnya Virus, Kuman dan Mikrob?

- Kita sentiasa terdedah kepada beribu jenis mikrob melalui pernafasan (hawa-dingin, gas buangan, asap, virus di udara, habuk), berjabat tangan, sentuhan dengan objek (perabot, habuk lama pada selimut, pengangkutan awam, peluh, air), makanan, latihan fizikal, persekitaran kerja dll.


Bagaimana Mikrob Menjejaskan Kita?

 - Apabila banyak kuman dan mikrob menyerang kita ada sesuatu masa, terutama sekali apabila tubuh kita kekurangan interferon dan sel-sel imun, kita akan cepat keletihan, stress, terganggu tidur atau dijangkiti flu, batuk, alergi, asma, ekzema, jerawat dll.  Sel-sel yang teroksidasi dan tidak sihat membentuk lebih banyak radikal bebas yang seterusnya mengakibatkan penyakit degeneratif, penyakit kronik, kanser dll.


Cadangan:
 • Untuk pemeliharaan kesihatan: 1 paket sehari (tuang ke dalam mulut terus atau campur dengan minuman panas atau sejuk pada bila-bila masa)
 • Sewaktu rawatan influenza dan kanser: 2 - 3 paket sehari.
 • Lebih baik apabila diambil bersama vitamin C.


Kod Produk 10250 (30 stik x 1.2 g)
Retail Price: RM181.25

Tiada ulasan: