22 Jun 2013

~ OsteMatrix Shaklee untuk kehamilan dan tulang termasuk retak, kejang, kebas-kebas dan osteoporosis ~

Tulang merupakan struktur penting di dalam tubuh manusia. Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-otot dan tubuh secara bebas. Mengekalkan kesihatan tulang secara optima adalah penting bagi mendapatkan kesihatan optima menyeluruh.


Perbezaan Shaklee - Lebih daripada Sekadar Kalsium:

OsteMatrix membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%.  Formulanya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi magnesium, fosforus dan vitamin D dan mineral zink, kuprum, boron, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.   Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral.  Kajian telah membuktikan supplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.  


Jisim tulang berkembang kepada maksima pada umur dari 28 dan berkurangan selepas itu.  Selepas umur 40 tahun, kepadatan tulang mula menurun dengan cepat.  

Cara terbaik untuk mengukur penyerapan kalsium daripada suplemen adalah dengan mengukur perubahan dalam tahap kalsium darah selepas penggunaan suplemen.  Penggunaan hanya 2 kaplet dari osteomatrix menyebabkan dalam peningkatan statistik penting dalam tahap kalsium darah untuk 12 jam.


Manfaat Utama:


 • Menguatkan tulang - kalsium menghalan osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf.  Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi / kekejangan, gusi berdarah, dan merangsang darah untuk memekat.
 • Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas - Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.
 • Meringankan stres - Ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stres.  Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.
 • Memperbaiki masalah haid - Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1,000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.
 • Pengalkalian tubuh - Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh.  Ianya juga menghalang obesiti di waktu umur tua.  Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.
 • Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik.
 • vitamin D - Dinamakan sebagai vitamin D pada 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit rickets.  Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal.  Vegetarian, yang kurang terdedah pada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil supplemen vitamin D.
 • Magnesium - Ini adalah ion positif no. 2 penting di dalam tubuh kita.  Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan.  Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus; menghalang endapan kalsium; melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu.  Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.
 • zinc, boron, manganes, kuprum:  Memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan menghalang artritis.

1 tablet oste = 1 gelas susu tinggi kalsium = 80 biji badamBagaimana memilih kalsium premium?

  • Pilih produk yang ada vitamin D dan magnesium.
  • Elakkan produk yang dibuat dari tulang dan dolomite untuk mengelak keracunan plumbum.
  • Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral.


Cadangan:


Untuk pemeliharaan kesihatan: 2 kali sehari, 2 tablet setiap kali (lepas makan)
Untuk masalah haid, kehamilan, stress, kekejangan dan kebas-kebas: 2 kali sehari, 3 tablet setiap kali.
Untuk tulang retak, osteoporosis: 3 kali sehari, 4 tablet setiap kali.

Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.
Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
Kod Produk 10128 (120 kaplet)
Harga Runcit: RM61.00

Tiada ulasan: