07 Julai 2009

tAyaR raBaK

lik keje semalam.
kat puchong.
aku rasa keta bergegar.
sib kat depan ada shell.
dari lane kanan skali terus ke situ sambil tekan signal kecemasan.
aku jadi pelik.
terus call asben.
die suh cek tayar mana takda angin.
'bukan takda angin..koyak la b'
'koyak'
'aah, koyak rabak' sambil gelak + excited..
(pic terbalik. gilew rabak)
'o, mesti sebab lowed dulu tu'
'aah la rajin sgt nak tukar. mcm ne ni?'
'kena tukar tayar spare la.'
'mana ada tayar spare'
'ada kat bonet belakang tu, bawah papan'
'ekh mana saya tau nak tukar'
'kol alang'
'ok'
Pe jadi pas tu?
Alang (adik aku) tak tau tukar tayar gak.. aku kol OG (jiran kg). pun tak tau. tp die tolong aku kol Ijal (bdk kg gak) tlg..duk tgu dorg datang, ada sorg budak shell dtg dan tawarkan pertolongan.
'ekh tau ke?'
'akak ingat saya apa..budak lagi ke?'
sengih je aku.
mana la aku tak cakap camtu. 2 org laki yg aku minta tlg tak tau so aku pk tak sume laki pun tau tukar tayar la. yg ijal tu keje kat Toyota so bab keta mmg dalam tangan lew..
die ngah berusaha aku lak curi2 amik pic die..eekekeke..aku bg la upah tanda penghargaan.
nih hasilnya..kelakar tak..sampai ari sabtu la gamaknye aku drive ngan tayar kecik ni..ari biasa kan kedai kan tutup awal..arap ok la
tgk pic2 tu..mmg kelako gak la sebelah kecik sebelah beso..aku mesej hubby
'kelako la, tayar kecik cam tayar motor'
'Hehe.bkn tayar mtr la. tayar keta sorong'
adik aku plak balik duk tbahak2 gelak..die kata tayar motor die lagi beso..
sabor je la..segan gak la..ekekeke..mau tak nye..yg sygnye bunga tayar ok lg..


menda ni terjadi sebab aku lambat tinggi kan keta tu ngan letak getah booch..
baru2 kawen ritu suami aku baru letak..
walhal bukan mahal pun..
RM15 je..
masa baru beli dlu aku tukar tayar dari size asal tayar 12' ke 15'
pastu lowed dan bile 5 org duduk, atau 4 org berbadan tak sekurus aku (:P)
kalo jalan tmpt tak rata mesti bunyi bergesel yg menakutkan..
dan ini lah bahana nye yg aku dapat..
kesan dari suke menangguhkan sesuatu..huhuhu..

p/s:jgn jadi mcm aku

10 ulasan:

Fathiyah berkata...

nasib baik tak jadi apa2 kat awak.cpt2 tukar tayar tu.mmg kelakar la.sbb tayar sblh tiba2 kecik.hehehe ;)

dibiuscinta berkata...

aah kan..alhamdulillah..kire ujian kecil kan..insyaAllah akan dipercepatkan..saya lg malu..ari2 ntah berapa org yg duk belakang keta saya masa drive dan tgelakkan saya.. :P

alladiin berkata...

cantik tayar sport yg baru tu.. comey..

dibiuscinta berkata...

:D en ashri ni perli ek...
tak pe..tak pe..mekasih..

nAdiRah berkata...

issshhh...rabak tolll! sib baik ko tak pape... comel gak pakai tayar kecik tuh. :-)

♥ EeiNz ♥ berkata...

alhamdulillah x de pape kt awk, iza... ;)

tp kelakar gile tgk tayar kete tu.hiihi..nak gelak lagi la...ops..;p

♥ EeiNz ♥ berkata...

alhamdulillah x de pape kt awk, iza... ;)

tp kelakar gile tgk tayar kete tu.hiihi..nak gelak lagi la...ops..;p

dibiuscinta berkata...

tu lew..alhamdulillah tak de pape..
eee..korang ni nakal ek..ejek iza..adeiii malunyer..sape2 nak tayar mcm tu leh order ek..iza terima tempahan.wakakaka..

susudalambotol berkata...

mak aih awak. sampai rabak cenggitu. scary yeeee :s

dibiuscinta berkata...

aah la hidd..sy pun terkejut plus kelako..sib saya cuma rasa gegar je..tak tau plak kalo meletop kan..tak dengar sebab suke bukak radio kuat2..