23 Mac 2009

~ Senarai Yg Dah Siap ~


1. Kursus Perkahwinan - Both of us da siap.




2. Cincin Kahwin - Bulan 12 da beli. Die sorg yg simple..kami pergi masuk kedai emas pertama, die tunjuk dan terus beli..sedangkan aku lak suke nak tgk sume kedai, lepas dpt keyakinan @ cair (tu pun dari jurujual) baru beli..


3. Tempah Baju Nikah - Mcm yg aku cite.. da tempah tp tak amik lg..die nye bulan 12 lg da tempah, bulan 1 da siap..Tempah baju die lagi mahal dari baju aku tau..cit!


4. Barang Hantaran - Barang2 die siap borong pada hari pertama kuar lg..senang bawa die..tak memilih..asal ok, amik..
-Kasut
-Jam
-Tali pinggang dan Beg Dompet
-Al-quran
-Set Penjagaan Diri


5. 'Mak Andam Tanpa Mekap' -

Pelamin - x decide mcm ne sebenar2nye lg
Baju Berinai -siap katanye tp tak p tgk lg
Baju Persandingan -siap katanye tp tak p tgk lg
Kamera
Hiasan bilik tidur -wat tabir belakang je..perlu cat tepi2 dinding la gamaknye
Dulang Hantaran
Tempat Merenjis
Pintu Gerbang
Bunga pahar -
katanye nak bg 100, so aku beli la 100 lg


Mak andam tanpa mekap adalah merangkap sepupu aku..yg aku perlu berusaha cari adalah KASUT. Tunang aku offer cari kasut kat tempat die..hari tu die p cari, hari tu gak die da berkenan kat satu kasut..cuak aku..lawa ke?smpi aku ckp takyah beli la..tp die taknak aku pk2 die pun 3g kasut tu bg aku tgk..tp cam tak clear sgt..katenye warna maroon ungu..ok ke? baju sanding aku pink purple..belasah je la..g pun selama ni die beli pape barang kat aku tak pernah mengecewakan..alang2 die beli, katenye nak masuk dlm list hantaran..layan...



6.Jurufoto - da tempah..


7.Mekap - utk nikah, tukar baju n malam berinai..aku amik jiran aku jek..yg aku penah cite sebelum ni..tak cari lg utk hari persandingan.. da call makeups.blogspot da ada org book katenye..ada ide?sape2 yg mekap marvelous la..sebab aku kan tak cantik..:D


8.Cenderahati tetamu

Beg Organza
Plastik beg
Beg Organza kipas
Beg (gula2)
Kipas
- kalo ikot hati aku, mmg aku taknak bg kipas..aku nak tunda cari menda len. tp Tunang aku kata beli la awal2..so bile da beli ngan die(p temankan die cari cenderahati bln 12 tu)..kena la cari time tu gak..yg ok just kipas je..so layankan je..


9.Bunga Telur/Pahar - Beli yg biasa je..Teringin nak wat sendiri bunga telur jenis stokin tp tunang aku kata takyah susah2 beli je pe yg ada..disokong ngan jurujual tu..katenye lg murah beli dari wat sendiri..tp kalo bezakan antara wat sendiri bunga stokin ng beli stokin ofkosla beli yg mahal kan..


10.
Bunga Penanggah - Da beli dlm 30 je..tp sepupu aku kata tak cukup, so die wat yg very simple dalam 70..da siap katanye tp tak bg lg kat aku..

11.Kompang - Disebabkan aku penah join Kompang Ezhar dan adik serta Pak Ngah aku masih aktif lg..so free la..tp tak gak kot..kenala byr wit tabungkan..hehehe



12. HIV Test - Hari ni si die pun da selesai ngetest..Yeay die pun -ve! Leh kawen!

Byk lg kan tak siap..hehe :P..cube bawa2 bertenang lagi nih..



2 ulasan:

Ija1202 berkata...

est nyer...
Banyak yg dah settle...ermm..tinggal final touch jer!

nmmy84 berkata...

sabau bebanyak za.gud luck utk last preparation oke