17 Mac 2009

::persiapan perkahwinan di hujung minggu::

Rasa da buhsan skrg ni baru la teringat nak apdet blog..


Sabtu


1. Kad Kahwen da siap tempah..xceli da booked masa pameran pengantin di Shah Alam. So, dtg utk bg maklumat dan peta je la..murah dan simple jek..sebab org biasa buang, takde nak simpan kan..aku tempah utk dua2 pihak sekali..bila peta pun share, aku rasa agak kecik plak..mau org tak leh baca..wakakaka..lantak la..malas nak pk byk..

2. Ingat nak g usha tailor nak tempah baju nikah. ada indian tailor tu die penah wat fesyen yg aku minat tp tutup lak..borak2 n usha kat tailor len..skali ringan je aku nak wat ngan die..aku ingat simple lg bgs kan..aku wat mini kurung jek..da punye lama borak2 baru aku tau die Cina Muslim..amek baju tu pertengahan bulan 4..tak pe la..ok settle satu masalah..Pastu g mydin cari barang sat..

3. Mengisi perut kat Tomyamku.com.. Kedai membe..Membe blanje makan bakso..sedap..gilew kenyang..daging nye sebesar2 alam..bile da kenyang pun mata jadi berat..borak siap nguap lagi..

4. Singgah amik baju yg dialtered..dan tempah skali la..he...

Balik dan pekena mangga muda cicah kicap+cili api+gula...wah sedap bangat...slurrppp..ngeliur dibuatnye..hehehe


Ahad

Pagi2 lg menghantar mama aku p keje..pas sarapan dll.. ingat nak cat semula dinding yg da agak kotor dan gelap dari warna asalnye...so ngecat la sket..agak penat..rehat skejap..pastu ingat nak layan melodi..separuh je..pastu melodi layan aku..

(ada beza x?sudut kiri dah cat,kanan belum lg)


(yg ni lak kiri tak cat lg...kanan da cat..hehehe)














Bila nak mengisi perut, mak uda ngan sepupu2 dtg, katanye nak ajak mama aku bincang pasal Hari Besar aku..tp mama aku keje lak..so kire melawat sesaje je la kan..sape suh tak call dulu..pastu ada la beberapa org tlg setle ratakan pasir+batu dpn umah aku tu..da agak tenggelam dan lecak..tak sempat siap, ujan lak..hehe..

Malam p jumpa photographer nak tgk sample dan bayar deposit 30%..aku da penat mencari..sblm ni byk aku da cari..bile da dpt yg murah rasa nak cari lg murah..akibatnya bile di saat ni aku tanya, da ada org booking da..padan ngan muka aku..so, skrg da dpt 1 tu terus bayar je la..malas nak cerewet lg..walaupun mahal 200 dari yg asal..sakit...janji jumpe kul 8.30..alih2 jd nak dkt kul 10..baru lik dari job kat kedah katanya..asalnye jumpe ari isnin..tp photog tu agak risau kalo isterinya 'meletop'awal..dia nak bawak isterinya p Kelantan..sebab da due date utk mendapat 1st baby..papepun tahniah la..

Pastu da kul 11 lebih kan..terpaksa teman membe..xbf dia pinjam wit, nak bayar..tp byr separuh plak..balik da kul 12 lebih..ntah nape tak leh tido..kul 3 baru terlelap

Tamat..

Ok skrg nak p test HIV..pray for me kay!huhu

2 ulasan:

hafizah_hamid berkata...

alhamdulilah...harap2 sumenya berjalan dengan lancarlah ek iza...memang pening kalau nak buat persiapan kawin ni..

dibiuscinta berkata...

amin..ye la..dok pk je skrg ni pe yg tak siap lg..ngah cuba2 nak relaks gak ni..