05 Mac 2009

Geng

Dalam langkah berjimat cermat aku dan 3 lagi rakan menonton cite 'geng' ni pada hari ladies nite semalam..murah skit kan..owh semestinya 'geng' yg dimaksudkan adalah Geng: Pengembaraan Bermula..


xcually da lama rancang nak tgk tp masing2 ada hal so baru la berkesempatan..berita hujung minggu lepas kata da nak tamat tayangan di pawagam..lagi la rasa terkilan kalo tak memeriahkan sama..walaupun terlewat tp ok la..malas nk tgk time padat2 dan duduk DEPAN SEKALI!



Ok salah sorg kawan aku p beli kul 4..bila masuk panggung wayang (kul 8.15pm) je time aku pegang tiket nak cari tempat duduk..OMG! Die p beli yg DEPAN SEKALI???? senyap2 plak tu..dah tu sengih2 bile aku cakap..erm malas nak cakap..sebab da bising waktu tu..p je la duduk..agaknye die tak nak bgtau pun sebab taknak dgr kitorg bising kot...1st time tau duk depan skali ni... Perasaan??



Erm..segala perasaan x syok lain tertutup dok kerana syok, happy, fun tgk wayang tu..kalah la cite yg berunsur lawak..huhuhu...mcm2 posisi duduk aku dek kerana tak selesa dgn tengkuk yg sengal2...Balik sume mengadu sakit tengkuk..duk pekena nana balik..hehehehe..


Pe yg aku nak utarakan adalah sangat tak patut bila pihak panggung nak stop kan tayangan saat2 cite tu masih panas dan mendapat sambutan..bukan kah itu lebih menguntungkan pihak pawagam gak..perlu ke terima alasan memberi laluan pada crite2 baru yg lain yg lebih banyak dari Hollywood tu???? Kenapa tak nak buka periuk nasi lebih skit utk anak tempatan..lagi2 yg baru nak mencuba nasib dan meletop plak tu..aku yakin masih ada yg tak berkesempatan ke pawagam tgk cite tu dek kerana kekangan masa.. Semoga cite animasi di Malaysia akan bertambah maju dan lebih berkembang mantop ok!!

BETUL! BETUL! BETUL!




p/s: Last week baru tau yg fathiyah (penyumbang suara upin & ipin) tinggal berdekatan dengan rumah aku (Taman Seri Proton) dan bersekolah di Kampung tempat tinggal aku..Idup Kampung Telok Menegon!! huhuhu





3 ulasan:

nmmy84 berkata...

hah?nak stop cite upin ipin?seriyes ke za?aku belum sempat nak g tengok lagi.ala, nape yer.

dibiuscinta berkata...

ha..tu la pasal..gatai kan..
katanye nak bagi laluan kat cite movie yg lain..cis!
best tau!! p tgk..tak rugi..
sentiasa gelak ngan keletah sume watak2 tu...kalah humor movie :D

fieza_fadir berkata...

tu lah iza..saya pun tak setuju diaorang nak berentikan cete ni..cete ni memang beshhh giler..walaupun tak tengok lagi..entah apa2 tah orang panggung ni..patutnya sokonglah cete buatan negara sendiri..entah apa2 tah..