11 September 2009

Mood jadi ceria semula

Lepas membebel kat blog, publish dan borak2 ngan hubby jap, mood aku kembali ok. malah bertambah gumbira. oleh itu, catatan tadi aku telah simpan dlm draf. hati da sejukkan. kite pun malas nak tgk atau ingat balik, supaya tak tensen lagi. ahaks! macam aku cakap pada entry sblm ni, husband aku manage duit die sendiri sekarang, so keborosan dia semakin terserlah la kan. tapi tak pe. sebabnya dia kata dia ada hadiah untuk aku. [sape tak suke org nk bg hadiah kan] mungkin sebab die dengar aku tensen ke die saje cakap camtu ek. he. punya la aku pujuk dia tanya hadiah pe. dia suruh tunggu gak minggu depan dia balik. lagi seminggu katannya. aku pun bagi la alasan memujuk...'kalo tak bagitau,makan tak lena......?'hahaha..aku tergelak sbb perasan aku salah ckp. tapi mmg tersasul lak ckp cenggitu..'tu da merepek dah tu' katanya. akhirnya dia beritahu gak. kemain gelak la aku, sebab dia kalah dengan aku. Kesian katanya, karang makan tak lena. hakhakhak. tembak balik lak dia. 'dah beritahu tu, kira bkn hadiah tu...kena bagi lain' [pandai tak aku pancing,harhahhar]..'pandai lar, mana boleh, byk plak utk dia je'ayat kesian.takkanla bini awk ni kejam sgt...sebenarnye aku lagi bising kat dia kalo boros tapi kali ini let go je ar sebab mood aku tengah ok..kehkehkeh..alasan..murah pun aku tak kisah, hadiah tu pun kire tanda dia ingat kat aku. itu sudah cukup..so no more tensen..utk lebih tenang, jom p menghadapNya.


8 ulasan:

Fathiyah berkata...

husband gak penawar tensen kan :)

dibiuscinta berkata...

aah, betul tu. yg menyakitkan hati kadang dia gak..hahaha..tak ar, byk lg die sebagai tempias ada lar..pas ni stp kali dia jadi penawar tensen, kena bagi 10 cent ar.. ;P

zieah berkata...

heheh menyakitkan hati... ye la iza... kalau dah sebumbung nanti tau la sume.. dia pengubat dia juga penyakit.. kah kah kah.. ala tapi takat mana nak gaduh suami isteri ni... kejap jek.. dah ok.. janji jgn dipanjangkan... tu jek.. sayang kat hubby kita.. hehehe... xpose kat sini plak

dibiuscinta berkata...

aah, kalo time kapel n tunang dlu suke cari salah dia. tp ntah la da kawen ni mmg kurg la nk pjg2kan gado. syg, jgn tak syg. ekh ayat last kak ziah tu tak paham la "xpose kat sini plak". pe tu?

zieah berkata...

yela kan aku kata sayang kat hubby aku.. tu ayat xpose kat blog ko.. tumpang xpose kah kah kah

Suhaimi berkata...

x dpt bace entry sblm ni..huhu

Suhaimi berkata...

alamak....terpakai id abg aku....malas nk tuko...

ni aku la - suzan

Jejari Halus berkata...

jgn tensen2..
raya dah dekat so bergumbiralah bersama suami tersayang..