23 Jun 2009

masuk akal ke?

lunch tadi
ada kawan jumpe aku tanya 'amacam?'
sgt tak paham..
die tanya lagi 'amacam?'
aku jwp 'apa yg amacam?mcm da lama tak jumpe je ko ni'
tetibe die ckp 'aku da mengandung da'.ok baru aku faham..
'o, ok la tu. bape bulan da?'
mcm teragak2 'erm..da 3 minggu'
masuk akal ke baru 3 minggu da tau kite pregnant?



-aku yg blur-

13 ulasan:

♥ EeiNz ♥ berkata...

ye jugak. kite leh kire sendiri @ doc yg tlg cekkan ;)

xpe..kin wish iza moga cpt timang cahaya mata. Leh kwn² ngan sarah ;)

Ziela Anwar berkata...

masuk akal la iza. aku pregnant 3 week pon dah leh dapat tau. tapi mcm kin cakap arr.. kita leh kira ja, lepas doc check baru comfirm..

**nak tunggu khabar gumbira dari ko lak.. :)

nanonano berkata...

errr..

nurul aziyana berkata...

erm blh tau dh 3 minggu..hehe sajer nk show tu kot..xper ader rezeki masing2..

dibiuscinta berkata...

einz: bukan ke tak cukup sekali putaran haid lg..mana nak tau da lekat..aminn...

ziela: jgn tanya sudah..tak kose nak jawap..biar aku inform je ok..wei jadi ke gath ni..kat ne?

nano:si pengantin baru tergamam ek...kuikuikui

aziyana: ehehehe..moga ada rezeki kite lak pas ni ek

Fathiyah berkata...

kebiasaannya,kalo 3mgu tu,blm cnfrm tau iza.bila masuk 5mgu,baru boleh sahkan pregnant or not.kalo awak buat urine test pd mgu ke3 & ke4,biasanya result -ve.kwn kte dah byk kali test & result mgu ke5 br +ve.doc pun akan confirm either kte pregnant or not pd mgu ke5(base from kwn kte,doc yg bgtu info ni)

dibiuscinta berkata...

Fathiyah: saya setuju ngan awk..itu la yg sebenarnye dalam akal ni..tu yang pelik ngan kawan tu confirm sangat tp mungkin die dah ada rasa tanda2 kot..tu yg die yakin kan..pape pun iza doa moga apa yg die cakap tu real agar die tak kecewa nnt..amin

baBe_ieza berkata...

hum..aku tau aku preggy pon mase 5 mgu..baru confirm..hehe..
xsangka lak 3 mgu da leh tau..

dibiuscinta berkata...

iza: iza pun sokong 5 minggu baru confirm..

sue berkata...

iza, dia tu baru kawen 3 minggu ke? or dah lama kawen... mungkin betul dia peknen... cuma tempoh jer yg dia salah kira ke...tak semestinya da delay period, baru leh tau peknen... once dah conceive tu, hormon wanita dah berubah... tu yang leh kesan melalui urin...

dibiuscinta berkata...

sue: die nikah dulu dari iza tp baru je sanding..kalo betul mcm sue ckp ok la..tp die ckp mcm tu pun mesti sbb kira ikut 3 minggu lepas putaran haid die kan..

nmmy84 berkata...

ooo aku pun baru tau lah.takde pengalaman.hehehe

dibiuscinta berkata...

wadah:npe tak leh komen kat blog ko..pelik gak