21 November 2009

HaniMun LasT MinutE


Cite ni da basi tapi nak pahatkan kat blog ni untuk kenangan masa depan. Aku dan suami ke Port Dickson. Ikutkan sejak kahwin kami tak pernah hanimun lagi. So, ni dikira hanimun la kan. Last minit minggu lepas aku dan suami saje nak holiday, berdua. Selalu jumpa sik kat umah mama masing-masing aja, nak gak environment baru kan. He.

Lagi satu sebenarnya aku da rindu kat PD ni. Dah 5 tahun lebih tinggalkan PD, tetiba rindu plak. Tu yang ke sana tu. Jumaat malam Sabtu tu sampai pun da kul 1 lebih kot, so kami pilih hotel cikai jek. Janji dapat tido kan. Tapi mmg tak lena ar, soknye bangun pun badan tak sakit2. Haha, nasib lah..


Esoknye baru cari hotel yang selesa dan menghadap kat pantai mmg susah ar.. Tak dapat ar.. Byk habis. So yang kami dapat tinggal kat apartment . Okla kan janji menghadap pantai. Memang syiok lah.. Lpas check out sok nya aku ajak asben ke Rumah Api, Tanjung Tuan, Melaka.  Actually aku ajak g sana sebab dlu aku ngan membe poli (Rohani dan Wati) pernah jalan kaki dari pantai depan poli kami sampai ke sana.  Memang best ar. Tak penat langsung. Time tu mana ada plan, so takda air pun tak rasa penatnya sbb tgk keindaahan ciptaan Tuhan. Walhal penat gak tu naik bukit ke Rumah Api tu. So layan jek ar gamba ni..







4 ulasan:

m@Ri@ berkata...

maria belum berhanimun lagi..;(

Fathiyah berkata...

syoknya honeymoon =)

Cik Puan*PIE berkata...

aku yg dok PD ni pun xpenah lg smpai tjg tuan tu cmner iza oii...adoiyaiii sian aku kan...huhu

dibiuscinta berkata...

maria: tunggu baby kuar tau..hanimun ber3..ngengenge

fathiyah: he tmpt awk hanimun la kite teringin nk hanimun tp tak tcapai lg...

hajar: hehehe..iza pun sib lew pnah jenjalan ngan dorg dlu, lau tak, tak smpi gk lew..