05 Jun 2010

update cite lepas

Suatu hari waktu balik, YA keluar dan ajak aku dan ordeli berborak.  Dia tanya pasal driver lama. Aku maklumkan yang driver lama ikut YA sebelum ini.  Aku masukkan sekali pasal PA dia yang dah bertukar fikiran untuk ikut dia.  Dia bagi tahu aku yang dia tak ajak pun.  Dia tak nak pandai-pandai dan tiada kuasa nak  bawa PA.  Dia kata kalau PA lama dia nak ikut, kenala buat surat ke JPA. Dia mengikut arahan saja katanya. Dia suruh kami stay je.  Dia takkan kacau kami, kami buat saja kerja kami.

Tapi katanya diam saja lah, tak perlu diberitahu kepada PA lama dia.  Aku pun diamkan aja. Bila PA dia kol, atau aku kol, dua2 takda pun bangkitkan hal itu.  Jadi senang pada aku. Tak perlu nak menjawab.  Semalam YA menyatakan hasratnya untuk alihkan kedudukan di pejabat dia dan kemudian susun atur juga di tempat kami. Hari ini, susun atur dibuat seperti dirancang.  Alhamdulillah memang selesa dari sebelumnya.  Sebelum ini tempat jurubahasa duduk di pantry dan YA minta dia duduk bersama kami.  Walaupun dia dah bertukar duduk, masih terasa selesa lagi. 

p/s : YA aku nak driver India dan muda.  Sesape ada kenalan, bolehlah ajukan pada saya ye...huhu..



2 ulasan:

Fathiyah berkata...

oh...tp kenapa nak drive india & muda ye? hehe

dibiuscinta berkata...

india - sbb ada alasan die sendiri

muda - utk drive ke kediaman tetap die di selangor..hehehe

lau ada kabar2kanla ek...