19 Ogos 2009

Jurugambar

Fikir la..aku kawen 1 mei tapi sampai sekarang tak dapat pic belah pempuan lagi..hilang da sabar aku..ok aku tak nak komen dan harap yg terbaik la yang dihasilkan nnt sbb baru2 ni ada respon my OP tunjuk pic kitorg. Ekceli family, sedara dan kawan2 aku suke kat OP aku ni sebab die lebih bg ide utk kami yg kaku nih.. Aku pun suke.. So skrg disebabkan kerja jalan, ilang da skit2 bengang aku utk diceritakan..

Yg sebelah laki pulak..adoyai..sehari demi sehari die mungkir janji dan sampai skrg bile da tau no kami die takkan angkat langsung..yg aku bengang lg rm50 nak bayar habis ngan die nih.. Asalnya die bagi sticky album..tu pun kemain janji sehari jadi berminggu baru nak hantar.. Bile tgk hasil cantik, hilang bengang kami ngan janji tak ditepati tu..tinggal storybook jek..Die ni jenis suka minta duit skit2 tau..lepas siap je sticky tu die desak 100 demi 100..aku tak suke cara die, aku ckp ngan hubby byr je habis dan suruh die bagi album tu..suami aku ikutkan. Tapi bile kol asik bagi alasan kedai cina tu tak siap lagi..da berminggu2 kami tanya die kata kedai tu salah print. pastu da 2 minggu tanya alasan yg sama..bile suami aku kol die da taknak angkat.. dan suami aku minta tolong aku kol.. aku guna fon ofis. lambat gak la nak angkat.. pastu die minta maaf, katanye bukan die nak tipu tp kedai tu yg lambat, takkan la nak tipu kawan la (diorg satu skolah menengah)..aku ye kan je dan aku kata ok. next weeknye aku kol gune opis da haram taknak angkat..nampak sgt die mmg penipu..die mmg nak ngelak. siyes kawan2 pun die cas mahal kat suami aku..hanya kurang 100 je beza dgn my OP. walhal die cuba klik utk satu majlis dan my OP klik dari nikah, persalinan, malam berinai dan sanding. Dahtu blh amik pic pun jenis kedekut. Just one pic utk satu2 acara. Family aku tgk pun sakit hati dan suke ngan my OP lg. Bkn nye suami aku tak tau rumah die kat mana. masa sblm dan selepas majlis kami pun, kami yg jemput die.. Rumah mmg gah lew.. Mmg tak caya die nak menipu. Sebab tu kami sentiasa bagi masa seminggu utk kol balik.. Tapi bile jadi mcm ni mmg geram la.. Da tak tau ide nak wat mcm ne lg.
Buntu.
Takkan la nak sergah rumah plak. So pada sape2 yg nak hire jurufoto ni plz take note pape pun minta la resit.. Baik ada perjanjian. Tgk hasil dorg puas2. Masa hubby aku tgk hasil die pun mmg hasil sticky album je. Takde tunjuk storybook. Sebenarnye kami lg berminat ngan storybook sebab thn lama. Kalo sticky ni sendiri print kedai pun blh..dan diingatkan lagi satu jgn amik sebab kawan atau sedara. Kadang teman2 rapat ni yg suke buat tahi. Melainkan kita rapat sangat ngan die dan mengikuti hasil2 rakan jurufoto kita..
Jangan jadi macam aku lagi.. :....(


8 ulasan:

nmmy84 berkata...

asal za.ni mesti kes jurugambar kawen ni.album da siap ke

xora berkata...

tunggu ni cite dia...

alladiin berkata...

sabar beb... atau, kita sendiri jadi jurugambar..haha...

dibiuscinta berkata...

sorila mungkir janji gak tak wat entry tu semalam. he..semalam try komen pic yg my side OP wat..

wadah: ye lew..tak siap g..ramai tanya. raya ni lg org nnt tanya..dan satu soalan maut itu..ah pedulikan ek..any ide cara nak jawap?huhu

xora : he ye la tu..awak hati2 nanti tau..

en. ashri: sentiasa suke amik pic org atau diri sendiri..he..nk hire en ashri pun leh ek..ekekeke

nmmy84 berkata...

aku da agak da.pengalaman aku amik kawan opis sendiri(part time photographer) takde masalah.kurang memang kurang kaw2 punye.cepat jugak dapat.alhamdulillah.

pengajaran kan za klu jadi kes macam ko ni.sabar k

MrS.FaDiR berkata...

sabar ek za..at least iza ada gak gambar2 yang cantikkk..pengalaman saya lagi mengeriiiiikan..iza pun tahu kan..apapun sabar ekk

nAdiRah berkata...

sabarrrr...
tak lame lagi siap tuh...
same lar pengalaman cam aku.
tak lawa langsung gambar aku.
buang duit je rasanya.
sebab photographer tu kawan sendiri kan... nak wat cemana. makan hati saje laaaa...

dibiuscinta berkata...

wadah: tu baru betul nama kawan.hehehe

fiza: ye la iza skit je kurang bernasib baik berbanding fiza..kena bersyukur gak..masih menanti arap2 die tak tipu dan angkat fon

nad: o, pengalaman yg sama upenye..erm sedih tak tanya ramai org dulu..tak pe la. menda da jadi