05 Februari 2009

*sifu + tongga*

Da lama nak komen pasal cite ni..
Aku tgk sabtu lepas..
Seperti yg diminta..aku adalah salah sorang penyokong filem tempatan...
Walaupun aku sedar yg aku lebih seronok dan teruja dan tak pernah kecewa tonton filem omputih...

Disebabkan aku bukan lagi penggemar wayang seperti dulu...
Tapi aku tetap sokong filem tempatan terutama yg ada APEK nih..sebab aku nak terhibur...
Tapi siyes aku agak KECEWA tgk filem ni..
Nih pendapat aku..awalnye aku ingat itu cume perasaan aku sendiri...
tapi kenapa kuar panggung aku cume rasa perasaan yg biasa..tak teruja LANGSUNG!!!
Adakah Apek ilang kelakonye atau dia dikawal dengan skrip..macam NABIL lebih ok dari die...
Mungkin dorang nak kata tu hanya lawak ringan..tapi aku rasa byk merepek dari jenaka yg bukan dibuat2..
Agaknya Prof tu jual nama pelakon je..asal untung..kalo blh biar lah situasi win-win..ko untung, aku pun sonok...sorry to say..rasa cam tak layak je gelaran 'Prof Madya' ngan hasil tu...


5 ulasan:

nanonano berkata...

kite kan..
apek minat..
tp....
kalau ape2 pun citer arahan prof tu..
hummm xde mud nk tgk,
balek2 pelakon yg same
balek2 pelakon hidung tggi2 cm die..
balek2 muke tu..
balek2..
ehh da dkt kol 5 da..
nak balek da la..
hihihi :p

dibiuscinta berkata...

wakakaka...leh ganti apek ni...memang klako...jom balik..ekh lupe lak nk komen pe yg nano ckp...
'betul..betul...betul' (gaya upin-ipin)hehehe..
jom balikkk..:P

nmmy84 berkata...

aku jugak menonton ahad lepas
seriyes takdela gempak seperti biasa n ayat pujuk hati kering aku.
oooo biasalah klu kamu nonton filem melayu, kamu tak kan pernah rasa puas hati.cuba kamu nonton filem luar.pasti kamu bagi 5 stars!

tapi seperti biasa, kita adalah penonton setia filem tempatan.jadi kita rugi, prof tu untung.tak adilnye.

orangorang berkata...

betul la...bosan sangat klu prof tu yg direct...
balik2 muke yg sama
xboleh blah
mcm xde org lain je
betul2 jual nama. kualiti filem rendah

Suka Bebel berkata...

setakat ni takde citer prof madya tu yang best tapi boleh je dapat box office sebab dia guna orang yang glamer untuk blakon.lawak dia pun sangat menjengkelkan hati.apa benda entah menjengkelkan tu,aku bantai aje.tapi memang aku anti sangat kat prof sorang ni sebab citer dia entah apa apa.hehe