11 Januari 2014

Masalah rambut gugur | SET RAMBUT GUGUR SHAKLEE |Masalah keguguran rambut adalah perkara biasa yang dialami oleh lelaki yang berusia dan wanita terutamanya yang baru melahirkan anak.  Antara faktor yang menyebabkan masalah ini berlaku ialah:


1. Penurunan Mendadak Estrogen Selepas Bersalin
Kandungan Estrogen yang tinggi semasa mengandung menyebabkan pembentukan scalp rambut yang sihat dan ia mengunci akar rambut dengan kuat maka pertumbuhan rambut berlaku dengan baik. Tetapi sebaik sahaja bersalin penurunan kadar estrogen secara mendadak menyebabkan akar rambut longgar dan mudah gugur.

2. Pengambilan Makanan Berproses Sebagai Diet Harian / Kekurangan Vitamin
Rambut juga seperti rumput hijau di padang, perlukan bekalan nutrient dan air yang cukup agar ia tumbuh subur. Pengambilan diet dengan makanan berproses menyebabkan badan kita sukar untuk menerima nutrient yang cukup untuk berfungsi. Otak akan menghantar gelombang untuk mengambil nutrient dari rambut kerana rambut secara amnya tidak mempunyai fungsi penting dalam meneruskan aktiviti harian. Kerana kekurangan nutrien seperti zinc, zat besi, protien dan lain-lain menyebabkan rambut kusam dan akhirnya gugur.

3. Stress
Stress memerlukan banyak B-complex, stress menyebabkan sekatan pada salur darah (saluran menjadi sempit) yang menyukarkan penyaluran nutrient kepada rambut

4. Bahan Kimia Dalam Produk Rambut
Kebanyakan syampu di pasaran terhasil dari bahan kimia merbahaya yang merosakkan rambut. Macam-macam iklan yang kononnya nak luruskan lambut, lebatkan rambut, atasi rambut gugur dan produk ini dijual dengan harga yang murah. Hakikatnya, produk-produk ini mengandungi bahan kimia yang akan membuatkan rambut kita semakin rosak.

dan pelbagai sebab lain lagi..

Untuk masalah dalaman Shaklee menawarkan set untuk mengatasi masalah keguguran rambut iaitu :

Vitalea (multivitamin dan multimineral)
B Complex
Zinc Complex
SustaineVita-C
Vita-E

Berikut pula adalah set penjagaan rambut Shaklee yang bebas kimia dan dihasilkan dari bahan-bahan semulajadi:

Untuk keguguran rambut:
1.Revitalizing Shampoo
2.Lightweight Conditioner
3.Nourishing Scalp Treatment
(note : set ni boleh digunakan secara harian)

Untuk rambut berkelemumur, gugur, bercabang, rosak dan berminyak:
1.Purifying Shampoo
2.Replenishing Conditioner
3.Nourishing Scalp Treatment
(note : set ni utk kegunaan 1-2 kali seminggu..bukan harian)

Hubungi saya untuk mendapatkan produk tersebut.
Shah Iza Shahdan
No ID Shaklee: 913771
0177807014


Tiada ulasan: